Raamdecoratie badkamer: verschillende keuzes

Raamdecoratie badkamer: verschillende keuzes

Ben je het rolgordijntje in de badkamer zat en wil je iets nieuws? Verhuisd of aan het verbouwen? Wanneer je raamdecoratie badkamer zoekt heb je verschillende keuzemogelijkheden. Je kunt gewoon weer een rolgordijn ophangen: gemakkelijk te monteren, veel keus in kleuren en meestal heel betaalbaar. Er zijn rolgordijnen speciaal voor de badkamer. Ze worden gemaakt van polyester of er is polyester in het materiaal verwerkt. Dat maakt ze bestand tegen water en vocht en dus heel geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Ook voor een garage of de keuken zijn ze ideaal: ze gaan lang mee zonder door het vocht te worden aangetast.

Aluminium jaloezieën als raamdecoratie badkamer

Niet alleen rolgordijnen zijn geschikt voor de badkamer, ook aluminium jaloezieën zijn een goede optie. Het materiaal is goed bestand tegen vocht en water en het is ook nog eens heel goed afwasbaar. Het wordt niet lelijk en gaat niet roesten door het water. Met jaloezieën kun je heel gemakkelijk de lichtinval variëren en goed je privacy waarborgen. Ook jaloezieën zijn er in vele kleuren en maten te krijgen. Is je badkamer grotendeels wit? Kies dan voor witte jaloezieën. Wanneer je gebroken wit, beige of lichtgrijs kiest, lijkt het snel alsof ze vies zijn. Wanneer je ze op maat laat maken, zorg je ervoor dat ze perfect passen en je kunt kiezen uit meer mogelijkheden dan bij de standaard uitvoeringen. Ook aluminium jaloezieën zijn een hele betaalbare keuze.

Plissé gordijnen op maat voor de badkamer

Je kunt in de badkamer kiezen voor aluminium jaloezieën, maar ook houten jaloezieën kunnen goed gebruikt worden in de badkamer. Ook vouwgordijnen zijn een mogelijkheid: die stof is heel goed wasbaar, ook in de wasmachine. Is het toch wat lelijk geworden door het vocht, dan heb je ze zo weer schoon gewassen. Een hele mooie andere optie als raamdecoratie badkamer zijn plissé gordijnen op maat.  Plissé gordijnen met het top down – bottom up bedieningssysteem kun je niet alleen van beneden naar boven optrekken, maar ook van boven naar beneden. Zo kun je heel precies bepalen welk deel van het raam bedekt is. Je kunt daarmee niet alleen je privacy in de gaten houden, maar ook maak je optimaal gebruik van het natuurlijk licht. Ramen in een badkamer zijn vaak niet groot, des te mooier is het wanneer je dat natuurlijk licht optimaal gebruikt. Met plissé gordijnen op maat doe je dat heel fraai.