Zorg voor een stijlvolle inrichting van je badkamer met deze tips

Zorg voor een stijlvolle inrichting van je badkamer met deze tips

Iedereen heeft wel een badkamer thuis. Of je nou een enorm ruime badkamer hebt of een krappe douchecabine naast het toilet, je brengt toch nog behoorlijk wat tijd door in de badkamer. Reden genoeg om wat extra aandacht te steken in de aankleding van de natste kamer van het huis. In dit artikel zetten we enkele tips op een rijtje waarmee je jouw badkamer super hip kan inrichten.

Zorg voor een duidelijke stijl

Op het moment dat je besluit je badkamer stijlvol in te richten dan is het belangrijk om eerst voor jezelf te bepalen welke stijl de badkamer moet hebben. Kijk eerst eens goed naar je huis. Op het moment dat je huis heel modern is aangekleed dan is het misschien wat vreemd om je badkamer heel ouderwets en traditioneel aan te kleden. Andersom kan vaak wel heel leuk zijn, wanneer een traditioneel ingerichte woning wordt voorzien van een moderne badkamer. Je kan ook een interessante mix maken tussen traditioneel en modern, door bijvoorbeeld een moderne toilet fontein te installeren in een klassiek ingerichte badkamer. Het belangrijkste hierbij is dat je een duidelijke stijl voor ogen hebt en aan de hand van deze stijl je badkamer vormgeeft.

Het gaat om de aankleding

Op het moment dat je duidelijk voor ogen hebt wat voor soort stijl je wilt, dan heb je houvast bij het inrichten van je badkamer. Het is belangrijk dat je in de uitvoering net zo nauwkeurig te werk gaat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je kiest voor kwalitatief badkamermeubilair. Dit is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt In de badkamer. Op het moment dat je veel ruimte hebt In de badkamer dan kan je kiezen voor vrijstaande of halfvrijstaande baden. Deze geven een gevoel van ruimte op het moment dat je in bad zit en stralen vaak veel luxe uit. Dit geldt ook voor het type wastafel dat je installeert en de spiegel die je ophangt. Sta vooral ook goed stil bij de verlichting. De gemiddelde badkamer heeft twee soorten verlichting: grote verlichting voor de hele ruimte en verlichting voor rondom de spiegel en wastafel. Door hier slimme verlichting te installeren kan je vaak spelen met de lichtintensiteit en kleur. Door het juiste licht te installeren zorg je ervoor dat je tijdens het gebruik van je badkamer prettig gevoel krijgt. De verlichting rondom de spiegel mag best wat feller zijn omdat mensen deze gebruiken voor bijvoorbeeld make up of om te kijken of ze er goed uitzien voor ze de deur uit gaan.